Moedermelksieraden

Omschrijving:

De periode na de geboorte van een baby is de meest intense, intieme en bijzondere periode in het leven van een moeder. Sommige moeders kiezen voor het geven van borstvoeding (ofwel mama's goud) aan haar baby. En of deze borstvoeding periode nou lang of kort mag duren, het is in ieder geval een zéér bijzondere, intieme en liefdevolle ervaring tussen moeder en kind.

Deze bijzondere en liefdevolle ervaring kan nu voor eeuwig vastgelegd en gekoesterd worden als zijnde een herinnering van deze periode door middel van een eigen moedermelk sieraad gemaakt van moeders eigen borst melk.

Zoals vrijwel iedereen wel weet zitten er goede en zeer belangrijke (slagroom)

vetten verwerkt in de moedermelk. En de melk kan per moment veranderen van samenstelling (aan de behoefte van de baby), dus kan de melk het ene moment vetter zijn dan de andere keer.
Indien de melk welke wij van moeder mogen ontvangen veel vetten bevat, dan kan dit zichtbaar zijn in als zijnde een romige witte gloed in de melksteen.. Zo ook zitten er soms vlokjes in moedermelk, of is de kleur geler dan de melk van anderen of afhankelijk van het moment dat de melk is gekolfd.

En soms krijgen wij ook melk aangeleverd met een paarse, blauwe, roze of echte parel witte of groene gloed erin. Dit is helemaal niet raar, de kleur van de melk kan verschillen door het genuttigde voedsel of drinken, ziekte, medicatie en vet samenstelling.
De melk wordt daarom vrijwel altijd vermengd met een witte toevoeging waardoor de melksteen zoveel mogelijk kraakhelder wit zal zijn.  Enkel in sommige gevallen kleurt de moedermelk steen nog lichtjes bij naar een meer creme kleurige kleur in de aankomende weken, dit komt dan door de hoeveelheid natuurlijke vetten welke in de melk aanwezig zijn, maar geen zorgen, dit is geheel normaal, deze kleur zal stabiliseren en je zult nog jaren lang plezier hebben van het sieraad, eveneens kan de invloed van zonlicht effect hebben op de kleur van de steen, zonlicht kan vrijwel alles in onze omgeving doen verkleuren, let hierbij dus goed op.
Tot slot, indien de eigenschappen van jouw moedermelk zichtbaar is op of in de melksteen dan is dit iets om trots op te zijn, het maakt jouw melk en dus het sieraad extra uniek. Dit kan voorkomen bij alle soorten DNA die verwerkt worden in een sieraad. Het oppervlakte kan soms ook iets minder glanzend zijn en dat is geheel normaal bij het verwerken van DNA in een sieraad.

 

Hoe?
Door een unieke verhardings- en conserveer techniek kan de moedermelk verwerkt worden in een sieraad en is de verwerkte moedermelk bestand tegen de meeste invloeden van buitenaf.
Het materiaal wat gebruik wordt voor het verharden en conserveren van de moedermelk is geheim, wij zijn maanden lang bezig geweest om het juiste "recept" te vinden om moedermelk zo goed- en zo mooi mogelijk te conserveren. Dit recept is in overleg en samenwerking met een profesor van de L.U. samengesteld.
Melk is een natuurproduct wat kan bederven, zo ook kan de melk "rotten" in de steen wanneer de melk niet goed wordt geconcerveerd. Men betaalt dan een flink bedrag voor een moedermelksieraad welke vervolgens sterk verkleurd binnen soms enkele dagen, tot enkele maanden en eigenlijk dus gaat "rotten". Dit is natuurlijk  ongelooflijk zonde, de klant wenst een bijzondere en intieme periode voor altijd vast te leggen in een uniek en mooi moedermelksieraad, deze desnoods nog generatie op generatie door te willen geven.  Wij vinden dat de klant dan ook kwaliteit mag verwachten en niet dat de melk in de steen gaat rotten en sterk rood, groen of bruin verkleurd.
SoLilly heeft daarom flink geinvesteerd in het ontwikkelen van de perfecte samenstelling van verschillende toevoegingen aan de melk om zo tot een levenslang mooi en een zo eerlijk mogelijk resultaat te komen waarin de kleurechtheid wordt gegarandeerd (mits met liefde behandeld en verzorgd) en de melk voor eeuwig is geconcerveerd zonder dat daar een rottings proces op volgt.

Wel kunnen we prijs geven dat door middel van 5 verschillende natuurlijke en o.a. biologische "ingrediënten" de melk eerst tot een vaste vorm wordt gemodelleerd, vervolgens wordt dit model verder gevormd en gegoten tot de werkelijke melk steen.
In totaal zullen er gemiddeld 5 dek lagen worden gevormd met de melk alvorens het sieraad beschermd is tegen invloeden van buitenaf en om zo een levenslang kleurvast en mooi resultaat te behouden.
Door middel van deze unieke techniek welke nog nergens anders op de wereld wordt gebruikt, ben jij als klant verzekerd van een duurzaam, intiem en dierbaar moedermelk sieraad. Niemand zal zomaar zien dat jouw moedermelk is verwerkt in het sieraad, dat komt omdat de geconserveerde en verharde melk eruit ziet als een werkelijke (edel)steen. Plus daarnaast is de kwalteit van het zilver uiteraard ook van de beste kwalteit 925 sterling zilver en deze twee combinaties samen vormen tot een levenslang mooi uniek en dierbaar moedermelk sieraad gemaakt van jouw eigen borst melk.


 

Geen moedermelk?
Indien een moeder (met welke reden dan ook) niet in staat is geweest om moedermelk te geven aan haar kind, dan kan er een (eerste) plukje haar (uiteraard zonder moedermelk) volgens een soortgelijke bewaartechniek verwerkt worden in een 925 sterling zilveren sieraad om via deze weg ook een bijzondere periode in het leven van het kind voor eeuwig vast te leggen. Klik hier voor dit herinnering sieraad met haar.

 


Materiaal:
Het materiaal wat gebruik wordt voor het verharden en conserveren van de moedermelk is geheim, maar wel kunnen we prijs geven dat er eerlijke en o.a. biologische toevoegingen aan de melk worden toegevoegd om de melk een vaste vorm te geven en de melk voor altijd te kunnen conserveren tot een levenslang kleur- en vorm behoud.

De moedermelkhangers, kralen/ en "kogels" (bijvoobeeld de Pearl) worden afgewerkt met een coating, hierbij is het mogelijk dat er in sommige gevallen met een close up hele kleine en nauwe luchtbelletjes te zien zijn, heel soms gebeurt dit ook bij de zetkasten (hangers) waar de melk in gegoten wordt, dit ziet er dan uit als lichte kringen of lichte dofheid of strepen, dit kan ook voelbaar zijn, een geheel normaal verschijnsel, ook kan er een lichte verwerking van de mal waar de melk in is uitgehard zichtbaar zijn, of wanneer er meerdere dezelfde kralen worden besteld, dan kunnen de kralen net allemaal iets anders van vorm zijn, een klein verschil. De zetkasten hebben over het algemeen vrijwel altijd een bolling aan de bovenzijde van het gietsel, maar dit is niet altijd het geval, afhankelijk van het proces en de samenstelling. Dit alles is in de meeste gevallen onontkoombaar omdat alles wordt met de hand wordt gemaakt en afgewerkt. Hierdoor kunnen de kogels/Pearl en de kralen niet altijd even 100% glad en strak zijn afgewerkt, en sluit een kern of een kralenkapje soms niet 100% af of heb ik moeten besluiten dat er grotere beschermkapjes aan de kralen gemonteerd dienen te worden, dit maakt juist het sieraad zo uniek en handgemaakt. Besef dat het sieraad handgemaakt is en daarom dus altijd net anders kan zijn dan een ander sieraad. Elke bestelling wordt met de grootste zorg. Voor het DNA sieraad gemaakt en gemonteerd door mijn eigen handen.

Elk moedermelk sieraad wordt gecombineerd met 925 sterling zilver, dit is een eerste gehalte zilver, de mooiste en puurste kwaliteit zilver om sieraden mee te verwerken.
Alle materialen zoals de zetkasten, hangers, oorstekers, oorhangers, oogjes, slotjes, jasseron, colliers, etc. welke hierbij worden gecombineerd zijn tevens ook gemaakt van 925 sterling zilver.
Er zijn ook enkele 14k en 18k gouden sieraden te verkrijgen op de webshop.
 

Let op, alle bovengenoemde punten zijn van kracht mits het sieraad met liefde en volgens de juiste instructies wordt verzorgd en schoongemaakt. Bij elke bestelling wordt dan ook een instructiekaartje bijgeleverd waarop alles uitvoerig terug te lezen is waarbij de klant zorg kan dragen tot een levenlang mooi sieraad.

 

Toevoegingen:

- Haarlok: Bij deze toevoeging wordt er een haarlokje toegevoegd aan de moedermelk of alleen gekozen voor een haarlok sieraad. De lok zal zoveel mogelijk in een sierlijke vorm worden meegevormd in het sieraad, echter hebben haren de eigenschap soms een "eigen weg te bewandelen" plus daarnaast speelt de dikte, lengte en de structuur van het haar, naast de kleur nog een rol in hoeverre de lok sierlijk gevormd kan worden. Heel stijl en soms wat stugger haar is bijvoorbeeld lastiger in een circel of andere vom te vormen en heel blond haar zal uiteraard minder goed zichtbaar zijn door een witte melk achtergrond.
Ik zeg altijd dat de uiteindelijke vorm en structuur van het haarlokje het karakter spiegelt van de persoon achter het haarlokje.
Het toevoegen van meerdere lokjes is mogelijk tot een maximaal aantal van 4 lokjes. Elke toevoeging staat voor 2 haarlokjes van verschillend DNA. Het is belangrijk dat er minimaal 1,5 a 2 cm lang haar wordt meegestuurd. Liever een iets dikker plukje dan te weinig. Dit wil overigens niet zeggen dat er altijd een dikkere pluk haar verwerkt kan worden, hierbij ben ik tevens afhankelijk van het structuur en eigen vorming van het haarlokje. Bij kleine dons- en babyharen is dat soms wat lastig, houdt er dan wel rekening mee dat deze haartjes soms wat meer kunnen gaan "zwerven" wanneer het heel weinig haar is, persoonlijk vind ik dat wel mooi in een sieraad, zeker omdat het karakter van de ziel tot uiting komt in het lokje verwerkt in het sieraad. Belangrijk is om erop te letten dat het haarlokje pluisvrij (pluisjes van kleding of omgeving) is, maar ook vrij is van haarcreme/ haarlak of haar gel/vet. Indien dit niet het geval is, kan ik niet garanderen dat het resultaat het meest optimaal zal zijn met de verwerking van de haarlok.


-Parelmoer: Bij deze toevoeging worden 100% pure vermalen zoetwaterpareltjes toegevoegd aan de melk. Waarbij een fijne en subtiele glinstering zichtbaar wordt in de moedermelk met een fantastisch licht sprankelend resultaat. Daarnaast brengt de pure parelmoer de originele melkkleur meer terug in het sieraad met een prachtig licht glinsterend resultaat.

Foto's hieronder: Links zonder toevoegingen, rechts parelmoer toegevoegd aan de moedermelk.Parelmoer accentueerd de originele melkkleur, daarom kan de teint bij het ene sieraad witter lijken dan bij het andere sieraad..
 

Foto's hieronder: Links de facet kraal, rechts de normale kraal beiden met toevoeging parelmoer aan de moedermelk.
 


- Bladgoud: Bij deze toevoeging wordt 24 karaats bladgoud toegevoegd aan de moedermelk (met een 3D effect), dit geeft i.c.m. parelmoer een nog meer fantastisch effect. Moeders goud vermengd met vermalen parels (symbool voor kinderen).

Foto's hieronder: Links moedermelk vermengd met 24 karaats bladgoud, midden en rechts idem moedermelk vermengd met parelmoer en 24 karaats bladgoud.  

Foto's hieronder: Links moedermelk vermengd met harlok en 3D 24k bladgoud, rechts moedermelk vermengd met haarlok en 3D bladgoud.

Let erop dat in de Pearl en de kralen het bladgoud/bladzilver altijd in de melk zal liggen, dus minder scherp zichtbaar zal zijn en niet op de melk blijft liggen zoals bij de hangers/zetkasten wel het geval is.

 

- Bladzilver: Bij deze toevoeging wordt 925 sterling zilver toegevoegd aan de moedermelk (met een 3D effect), dit geeft i.c.m. parelmoer een nog meer fantastisch effect.
 

Let erop dat in de Pearl en de kralen het bladgoud/bladzilver altijd in de melk zal liggen, dus minder scherp zichtbaar zal zijn en niet op de melk blijft liggen zoals bij de hangers/zetkasten wel het geval is.
 

- Glitter: Hierbij wordt er een gewenste kleur glitter toegevoegd aan de melk, vrijwel elke kleur glitter is mogelijk, niet elke teint, let hierop. De glitters welke hiervoor gebruikt worden zijn hoogwaardig van kwaliteit en speciaal gemaakt om te gebruiken als toevoegingen in een sieraad, ik maak gebruik van verschillende varianten glitters, grotere en kleinere of gemengd, dit verschilt per sieraad. Het is belangrijk één kleur per glitter toevoeging te benoemen welke toegevoegd dient te worden, echter dient er wel rekening mee gehouden te worden dat wanneer er bijvoorbeeld voor roze gekozen wordt, er standaard al een paar zacht geel gouden glitters doorheen verwerkt zitten, dit is standaard verwekt in de glitters, dit zorgt ervoor dat de balans in de kleur het meest optimaal is en in dit geval de kleur roze er meer uit springt. Dit is bij vrijwel elke kleur gebruikelijk, Met een optisch mooier resultaat. Mijn collectie glitters varieert per maand, de kleuren en de grootte glitters die je ziet op de site zijn als voorbeeld wat glitters doet met een sieraad, maar exact dezelfde glitters en kleuren heb ik niet altijd meer op voorraad. Je kan mij het beste jouw kleur doorgeven en dan zoek ik de meest passende glitter erbij die bij jouw wens in de buurt komt of geheel aan sluit. De glitters worden 2D verwerkt. Soms bezinken de glitters meer dan de andere keer, dit is afhankelijk van de combinatie van toevoegingen in het sieraad. Ook de hoeveelheid glitters verschilt per sieraad, dit heeft helemaal met het ontluchtingsproces te maken, het ene sieraad kan meer glitters bevatten dan het andere sieraad, ik heb hier absoluut geen invloed op. Let erop dat glitters niet altijd een 100% dekking hebben, dit is afhankelijk van de eigenschappen van het DNA, het droog en ontluchtingsproces, niet elke kraal zal hierdoor evenveel glitters bevatten. Glitters zijn vooral fantastisch wanneer deze verwerkt worden in de kralen, zo krijgt men toch een meer compleet geheel tussen de originele Pandora, Tedora of Trollbeads kralen. Glitter is tot slot ook fantastisch te verwerken i.c.m. de parelmoer toevoeging, dit maakt het een nog meer sprankelender geheel.

Foto's hieronder: Op de eerste twee foto's is moedermelk vermengd met roze glitters i.c.m. een haarlok.
 

Foto's hieronder: Op de linkerfoto turqoise en gele glitters i.c.m. moedermelk verwerkt, op de middelste foto is te zien dat moedermelk is gevombineerd met parelmoer en zilveren glitters en op de rechterfoto is as van een overleden dierbare (mens of dier) gecombineerd met zwarte antraciete glitters waarbij de glitters bij een as sieraad altijd wordt vermengd met het as zelf, eveneens parelmoer, bladgoud en bladzilver.


Foto's hieronder: Op de linkerfoto is er pareloer en zilveren glitters verwerkt i.c.m. moedermelk. Op de middelste foto is een mengeling van turqoise en baby blauwe gliters gecombineerd met moedermelk en op de rechter foto zijn er donker grijs zilveren glitters vermengd met moedermelk. 
  

Foto's hieronder: Op de linkerfoto zijn er grove fuchsia roze glitters verwerkt met moedermelk. Op de middelste foto is er haarlok gecombineerd met grove fuchsia roze glitters en moedermelk. En op de rechter foto zijn er oud roze glitters gecombineerd met moedermelk. 
  


Foto hieronder: Op de linkerfoto zijn er lichtgrijze zilveren glitters vermengd met moedermelk. En op de rechter foto is er een haarlok en zijn er grove aqua blauwe glitters vermengd met moedermelk.
 

 

 

- Let op! Placenta dient te allen tijde hygiënisch gedroogd en gecapsuleerd geleverd te worden om door mij te kunnen verwerken in sieraden. Er zijn in Nederland enkele gespecialiseerde bedrijven die placenta hygiënisch kunnen capsuleren.

 

Het aanleveren van de moedermelk en hoe het gehele proces verloopt:

 • Na het shoppen van het moedermelk sieraad krijgt de klant een bestelbevestiging in de mailbox (deze kan ook in de spam box terecht komen van de klant);
 • De moedermelk mag zowel vers, ontdooit of uit de koelkast naar ons opgestuurd worden, dit maakt voor ons geen enkel verschil;
 • Moedermelk welke al jaren in de vriezer ligt is nog goed te gebruiken voor het verwerken in een sieraad;
 • Moedermelk welke maximaal 8 weken goed gekoeld in de koelkast heeft gestaan is nog goed te gebruiken voor het verwerken in een sieraad;
 • Verse moedermelk welke 2 dagen buiten de koelkast heeft gestaan is nog goed te verwerken in een sieraad, na deze twee dagen kan de melk nog opgestuurd worden, ook vanuit het buitenland (langere verzendtijd);
 • De moedermelk mag niet eerst verwarmd zijn geweest waarna het restant gebruikt wordt voor een moedermelksieraad. Dan is de melk niet meer te gebruiken, dan zal de melk gaan schiften in de gieting.
 • Er is maar 2 milliliter moedermelk nodig voor 1 sieraad, indien men meerdere sieraden besteld welke van dezelfde melk gemaakt dient te worden binnen 1 order, dan is het mogelijk dat 1 spuitje voldoende is. Dit is afhankelijk van het soort sieraad.
 • Binnen ongeveer 5 werkdagen sturen wij een "bewaar- en verstuur kit" naar de klant toe met daarin een instructiebrief, een bewaar optrek spuitje incl. conserveer dopje waar de moedermelk in opgetrokken kan worden (uit bijvoorbeeld een bakje waar de moedermelk in zit), een bewaarzakje waar het spuitje luchtdicht en lek vrij in bewaard kan worden, 2 naam- en ordernummer stickers voor zowel op het optrekspuitje als op het bewaarzakje. Tot slot bevat de kit nog een retourenveloppe om vervolgens de gehele kit weer incl. moedermelk naar ons op te sturen;
 • Eventuele haartjes dienen in een stukje aluminiumfolie aangeleverd te worden welke in een bijgeleverd zip zakje met sticker kan worden gedaan.
 • Na het ontvangen van de moedermelk in de bewaar- en verzendkit, ontvangt de klant een mail met ontvangstbevestiging zodat een ieder zeker weet dat de moedermelk is ontvangen;
 • Binnen ongeveer 7-16 werkdagen (na het door ons ontvangen moedermelk bewaar- en verzendkit) wordt de bestelling aangeboden aan TNT en zal de klant het unieke en gepersonaliseerde moedermelksieraad thuis gestuurd krijgen. Het sieraad wordt altijd verpakt in een luxe kado- en bewaarverpakking met duidelijke omgangsinstructies voor het sieraad. Incl. een persoonlijke boodschap van ons en elk sieraad wordt altijd als een uniek kado verpakt;
 • Let op! De actuele levertijden kunnen afwijken van de eerdergenoemde levertijd, i.v.m. drukte/ vakantie/ omstandigheden, dit geld ook voor het opsturen van de verzend kit. Hier kan men de link naar de meest actuele levertijden vinden, houdt deze link ook in de gaten gedurende het maak proces zodat een ieder weet wanneer hij/zij het sieraad mag ontvangen. Houdt onze ook onze "SoLilly" en "Moedermelk sieraad by SoLilly" Facebook pagina's goed in de gaten, hier kunnen ook de afwijkende levertijden benoemd worden.
 • Tot slot lezen wij graag in ons gastenboek en/of Facebook pagina terug hoe het sieraad is ontvangen en of wij erin geslaagd zijn om jouw unieke en bijzondere periode voor eeuwig vast te leggen in een uniek sieraad.

 

Alle foto's van de DNA sieraden welke op deze webshop zien zijn, betreffen voorbeeld fotos. DNA heeft een eigen karakter, dit is bij elk sieraad anders, door de toevoegingen van de middelen om te conserveren en te verharden behoort het zo te zijn dat elk DNA hier anders op reageert, dit geldt ook wanneer er toevoegingen zoals parelmoer, bladzilver, bladgoud, glitters of haarlok worden toegevoegd. Daardoor zal nooit een sieraad identiek zijn, ook kan een sieraad niet identiek zijn van de voorbeeld foto's, ook kan een sieraad wanneer het een setje betreft of bij bijvoorbeeld sieraden, nooit identiek aan het andere sieraad, de kleuren van toevoegingen kunnen op foto's anders uitpakken dan in werkelijkheid, glitters kunnen bijvoorbeeld donkderder of lichter van kleur lijken dan in werkelijkheid. En de vuistregel geldt, hoe meer toevoegingen hoe groter de kans dat één of meerdere toevoegingen minder zichtbaar kunnen zijn in het sieraad, hier heb ik zelf geen invlioed op tijdens het gieten. Dit omdat alles met de hand wordt vervaardigd en DNA een eigen karakter heeft en alle toevoegingen ook een eigen weg kunnen gaan."Metal stamping; the beauty of Imperfection"

 

© 2015 - 2021 SoLilly | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel