Maansteen edelsteen


NAAM
De blauw/witte weerschijning van de maansteen met soms een multicolor satijnen glans, welke aan het maanlicht doet denken, heeft de steen zijn naam aan te danken.


VINDPLAATS
De mooiste en krachtigste stenen komen uit Sri Lanka, maar de maansteen is ook te vinden in de Verenigde Staten, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Roemenïe, Mexico, India, Birma en Australië.


WERKING
De maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke, hij geeft zijn energie geleidelijk af aan de drager. Het is de belangrijkste steen ter bevordering van de vruchtbaarheid van de vrouw.


De maansteen werkt zeer krachtig, stimulerend en positief op de hormoonbalans van de vrouw. Het stimuleert het vrouwelijke geslachtsorgaan en ondersteunt bij de wens tot een zwangerschap, het voorspoedig doorlopen van een zwangerschap, en geeft ondersteuning bij de bevalling met de daarbij behorende periode na de bevalling. De maansteen heeft een zeer positieve werking op de lactatie van de moeder, het helpt de melkproductie te stabiliseren. De steen ondersteunt bij de hechting tussen de moeder en het kind en werkt tevens bij de baby positief en bevorderend op de natuurlijke drinktechniek, natuurlijke speenbehoefte, natuurlijke slaapmomenten en de natuurlijke hechting naar de moeder.

De maansteen heeft ook een blijvende positieve werking na de zuigelingen en lactatie periode van de vrouw. De steen heeft namelijk een positieve werking bij (pre) menstruele klachten en helpt tevens bij het zoeken van een hormonaal evenwicht tijdens de overgang/menopauze.

Daarnaast heeft de maansteen nog de volgende gunstige invloeden:
- Heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven;
- Bevorderd het intuïtie;
- Voorkomen van slapeloosheid;
- Vochtbalans in het lichaam;
- Tegen zwaarlijvigheid;
- Ter voorkoming of verergering van cellulitis;
- Ondersteuning bij klachten welke worden veroorzaakt door de bijnieren;
- Positieve werking bij chronische reuma;
- Ondersteunend bij ademhalings- en longproblemen;
- Helpt slapeloosheid te voorkomen;
- Een positieve werking op de pancreas, lever en de nieren;
- Stimuleert de pijnappelklier en heeft hierdoor een grote impact op het groeiproces;
- Helpt bij een goede spijtvertering;
- Vermindert allergische reacties op insectenbeten;
- Vergroot het kortetermijngeheugen;
- Helpt de ziel bij de spirituele ontwikkeling;


REINIGEN
Het is belangrijk om de steen niet bloot te stellen aan chemicaliën, doe deze steen dan ook altijd af met het douchen, schoonmaken en handen wassen met zeep.
Ik adviseer ook om vooraf aan het dragen de steen enkele minuten onder koud stromend water te houden om zo de steen te reinigen van alle andere energiën en zo jouw energie goed kan opnemen.
De steen dient regelmatig (op intuïtie) gereinigd te worden, bij voorkeur een nachtje in het raamkozijn bij de (volle) maan te leggen, of om deze enkele minuten onder koud stromend water te houden. Een nachtje in de koude aarde op de grond kan de steen ook uitmuntend helpen om op te laden.

De steen dient te allen tijde met liefde te worden gedragen en behandeld te worden en wanneer het zijn glans verliest dan kan de steen zachtjes opgepoetst worden met een zachte droge doek.


 

© 2015 - 2022 SoLilly | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel