Onderhoud en omgang van de sieraden

Alle SoLilly sieraden worden handgemaakt waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzaam (hergebruikt) (925.) sterling zilver en andere duurzame materialen/toevoegingen.

Ik zeg altijd, een sieraad moet je dragen zoals de naam het al verklapt; sierraad, dus voor de sier.
Ook indien het bijvoorbeeld een edelsteen sieraad is en of het wel of geen DNA-sieraad betreft, mijn advies is om elk sieraad echt alleen voor de sier te dragen.

De door mij gemaakte sieraden kunnen natuurlijk wel tegen een stootje maar toch wil ik je vragen om m.n. jouw DNA sieraden met veel liefde en zorgvuldigheid te behandelen want alleen dan heb je er een levenlang plezier van.
Bij elke order wordt een instructiekaartje meegeleverd (dit gebeurt al sinds 2015). Hierin staat de beknopte uitleg van de onderhoudsinstructies welke je ook leest op deze pagina. Bewaar dit kaartje zorgvuldig in bijvoorbeeld jouw sieradendoos.


Hierbij mijn nadrukkelijke advies om geen enkel sieraad 24/7 te dragen en je jouw sieraad op de volgende momenten beter (tijdelijk) kunt af doen:

- Slapen
- Douchen/bad
- Zwemmen
- Sauna
-Sporten
- Hoge transpiratie
- Hoge weerstemperaturen/extreem zonlicht (UV doet werkelijk alles verkleuren, de kracht van moeder natuur).
- Hitte
- Fysiek werk/hoge fysieke inspanning (d.m.v. hogere fysieke inspanning gaat het lichaam transpireren wat ervoor kan zorgen dat door de zuurgraad en de zouten het sieraad kan oxideren of zelfs definitief doet verkleuren).
- Handalcohol (denk aan ringen bijvoorbeeld).
- Handen wassen (met zeep).
- Schoonmaken (ringen en armbanden).
- Bij parfumhoudende middelen op de huid.
- Zware medicatie zoals Chemo.
- Extreem hoge zuurgraad (kan voorkomen tijdens de menopauze, sommige zwangerschappen en bij bepaalde medicatie).
- Nicotine rijke omgevng (nicotine doet elk sieraad gegarandeerd bruin verkleuren).

 

Weet jij trouwens al dat een sieraad (van welk materiaal dan ook) wel tot 3 keer sneller slijt wanneer je ermee slaapt? Dit is een bewezen feit.


En wat dien je dan te doen met jouw sieraad?
Bewaar jouw sieraad altijd (wanneer je deze niet draagt) in het meegeleverde stoffen zakje, droog, koel en donker (bijvoorbeeld in een lade/kast). Bij voorkeur dus niet in de badkamer en niet aan een sieraden rek in de open lucht. Dit i.v.m. (zilver) oxidatie en UV licht wat jouw DNA en/of edelsteen kan doen verkleuren.
Deze bovenstaande tips dragen bij aan een langer en mooier draagplezier van het sieraad.


Wat als mijn sterling zilver verkleurt?
Sommige metalen (ook 925 sterling zilver) kunnen oxideren op de huid door zuurgraad of een nicotine rijke omgeving.
Hierbij raad ik aan een zilverpoets (doekje/ vloeistof) te te kopen (elke supermarkt en drogist), het geoxideerde gedeelte daarmee te poetsen en het sieraad is weer als nieuw. Gelieve bij een DNA sieraad geen vloeibaar zilverpoetsmiddel te gebuiken want hierin zit een schuur middel wat jouw DNA steen definitief en met zekerheid zal doen beschadigen.

 

Wat als mijn DNA steen verkleurt?
Indien jij je er zeer van bewust bent dat je bovenstaande punten hebt bewaakt, stuur mij dan een goede en scherpe foto met goed daglicht van jouw DNA sieraad. Ik kijk dan graag even met jou mee. 
- Het kan zijn dat het zilver binnenin jouw zetbak (de zilveren kast), is gaan oxideren (een natuurlijk proces van sterling zilver) waardoor je een licht gekleurde rand kan zien.
- Of dat er toch wel sprake is één van de eerder bovengenoemde punten, in dit geval kan je dit gerust vertellen en kunnen we samen naar een oplossing zoeken.
- Ook kan het zijn dat er natuurlijk draagvuil (wat normaal is) in/op/rond jouw DNA steen zit.
Dit kan je het beste professioneel laten reinigen, enkel en alleen bij mij. Aangezien ik weet welke producten er zijn gebruikt bij het maken van jouw sieraad en ik dan altijd ook even een service beurt kan geven aan jouw sieraad. Je hoeft je in ieder geval oprecht nooit zorgen te maken dat jouw sieraad zou gaan schimmelen of rotten. Dat is onmogelijk met mijn concerveringstechniek.Oneffenheden:
Het kan ook zijn dat jij jouw sieraad (al jaren) met veel liefde dagelijks draagt, maar er door het gebruik wat oneffenheden zijn ontstaan, wat natuurlijk heel normaal is. In dit geval mag je mij natuurlijk ook mailen met jouw vorige ordernummer (check even jouw oude e-mail) en een foto sturen met scherp en goed daglicht. Ik kijk dan samen met jou mee naar de mogelijkheden. Ik noem dit een APK'tje voor jouw sieraad.
Hier zitten wel onderhoudskosten aan verbonden. Net als dat jouw auto jaarlijks een APK of een grote beurt. nodig heeft. Niets blijft natuurlijk voor altijd mooi en goed. Aan alles is een houdbaarheid verbonden, dus is onderhoud op zijn beurt juist het beste wat je kan doen.


Coin:
Indien de blanco tekst van de (925.) sterling zilveren Coin donkerder verkleurd, dan is dit een "natuurlijk"  proces van het zilver. 

 

© 2015 - 2024 SoLilly | sitemap | rss