De complete uitleg van het optioneel verwerken van overige toevoegingen aan het betreffende DNA.

Voor duizenden voorbeelden van de mogelijke toevoegingen bij eerder gemaakte DNA-sieraden, verwijs ik je naar de voorbeelden in de hoogtepunten op mijn Instagram pagina. Daar vind je alle recente ontwikkelingen rondom de gehele collectie en toevoegingen aan het DNA.
 

 

Kies uit de lijst hieronder indien je een optionele toevoeging wenst aan jouw persoonlijke DNA-sieraad.

Achter elke soort toevoeging staat een waarde. Bij het toevoegen van parelmoer staat bijvoorbeeld: 1 toevoeging. 

Weet dat de waarde (in euro’s) van 1 toevoeging 15,- euro is.

Indien je bijvoorbeeld twee haarlokken wenst toe te laten voegen aan jouw basis DNA-sieraad (waar als basis 1 soort DNA al is meegenomen), dan kies je: 2 toevoegingen.

 

Indien je bijvoorbeeld parelmoer, 1 haarlok en metallic shine en basis een droogbloemen wenst toe te voegen, is de waarde die je aan dient te klikken bij het aantal toevoegingen 5 toevoegingen. (1 voor parelmoer, 1 voor haarlok, 1 voor metallic shine en 2 voor basis droogbloemen is bij elkaar opgesteld 5 toevoegingen die je aan klikt. Dus 5x15 euro aan waarde = 75 euro voor 5 extra toevoegingen).

Indien je een DNA-art sieraad wenst, dan is het vaak voordeliger om een DNA-art sieraad op deze pagina uit te kiezen.

Soort toevoeging:

Waarde:

1 Haarlok

1 Toevoeging (15 euro)

2 Haarlokken

2 Toevoegingen (30 euro)

3 Haarlokken

3 Toevoegingen (45 euro)

“ Etc. voor haarlokken

 

1 Crematie as

1 Toevoeging (15 euro)

2 Crematie assen

2 Toevoegingen (30 euro)

“ Etc. voor crematie assen

 

Crematie as + het as ombre aangebracht

(Dit kan niet bij kralen en Pearl)

2 Toegoevingen (30 euro)

Pure parelmoer

1 Toevoeging (15 euro)

24k Bladgoud (geelgoud)

1 Toevoeging (15 euro)

(925.) bladzilver

1 Toevoeging (15 euro)

24k Bladgoud (roodgoud)

1 Toevoeging (15 euro)

Bladgoud/bladzilver + dit als ombre aangebracht

(Dit kan niet bij kralen en Pearl)

2 Toegoevingen (30 euro)

1 Kleur metallic shine of glitters

1 Toevoeging (15 euro)

2 Kleuren metallic shine of glitters

2 Toevoeging (30 euro)

3 Kleuren metallic shine of glitters

3 Toevoegingen (45 euro)

“ Etc. voor metallic shine of glitters

 

Glitters + dit als ombre aangebracht

(Dit kan niet bij kralen en Pearl)

2 Toevoeging (30 euro)

Gouddust (24k puur geel goudpoeder)

2 Toevoegingen (30 euro)

Zilverdust (99,9% puur zilver poeder)

2 Toevoegingen. (30 euro)

Basis droogbloemen (1 of 2 soorten droogbloemen).

Let op! Bij het toevoegen van droogbloemen is een metallic shine kleur naar keuze en parelmoer (in de coating) verplicht, vergeet deze toevoegingen niet mee te tellen!

(Feitelijk kom je dan met de droogbloem uit op 4 toevoegingen, 2 toevoegingen voor bloem, 1 voor parelmoer en 1 voor metallic shine).

2 Toevoegingen. (30 euro)

Bosje droogbloemen (met inspraak van 2 basis droogbloemen).

Let op! Bij het toevoegen van droogbloemen is een metallic shine kleur naar keuze en parelmoer (in de coating) verplicht vergeet deze toevoegingen niet mee te tellen!

(Feitelijk kom je dan met de droogbloem uit op 4 toevoegingen, 2 toevoegingen voor bloem, 1 voor parelmoer en 1 voor metallic shine).
In dit geval is een DNA-Art CB sieraad (zie hoofdmenu links op deze webshop) vaak voordeliger.

3 Toevoegingen (45 euro)

Paardebloempluis (1 of 2 stuks).

Let op! Bij het toevoegen van paardebloempluis is het toevoegen van parelmoer (onderop als basis en als semi transparante coating) verplicht!
ergeet deze toevoeging dus niet mee te tellen.

 1 Toevoeging (15 euro)


Over het meerkeuzemenu: Let op dat je goed let op de mogelijkheden binnen elk keuzemenu. Want niet alle soorten DNA en overige toevoegingen zijn mogelijk bij elk sieraad. Indien een optie niet beschikbaar is binnen een meerkeuzemenu, dan kan deze niet gekozen worden. 
Als voorbeeld: Haarlok past niet in kleinere sieraden. En per sieraad is er een maximaal aantal extra toevoegingen aan het DNA mogelijk.


 

Handwerk en The Beauty of Imperfection
Alle door mijzelf gemaakte sieraden worden geheel met de hand opgebouwd.
Dit maakt elk sieraad, naast het karakter van het DNA, uniek.
Dit maakt ook dat geen enkel sieraad perfect strak en glad zal zijn. Dit heeft te maken met o.a. het arbeidsintensieve handwerk en het eigen karakter van het DNA. Want hier zitten oprecht enorme verschillen in. Elk DNA reageert anders op een gieting, op de vorming van bijvoorbeeld een haarlok, de reactie op andere toevoegingen van glitter tot aan bladgoud en op een aangebrachte coating. Geen enkel sieraad is daarom hetzelfde. En ik wil juist omwille van de unieke eigenschappen van elk DNA zo min mogelijk eigen inspraak uitoefenen over het uiteindelijke resultaat, de schoonheid van het DNA sieraad.

Dit betekent dat elk DNA sieraad zich zal vormen naar eigen karakter van het DNA.
Ik bijvoorbeeld haarlok niet naar specifieke wens wil- en kan vormen.

Wees je daarom bewust dat het mogelijk is dat jouw Pearl of kraal geen geheel gladde en super strakke coating kan hebben, je her en der nog een klein randje van de afwerking kan voelen, al doe ik meer dan mijn best, je kan altijd wat imperfecties zien/voelen in elk sieraad. Het is immers ook geen fabriekswerk.

 

Ook is het mogelijk dat je hele kleine en nauwe luchtbelletjes kan zien in het sieraad, dit kan ook voelbaar zijn, maar dit maakt de kwaliteit en de afwerking absoluut niet minder.

Maar ook wanneer er meerdere dezelfde kralen worden besteld, dan kunnen de kralen net allemaal iets anders van vorm zijn, een klein verschil.

Of bij een kraal bestaat de kans dat een kern of een kralenkapje soms niet helemaal af sluit, maar verder wel gesloten is.


De zetkasten (waar het DNA dus in wordt gegoten zoals bijvoorbeeld een ring hebben over het algemeen vrijwel altijd een bolling aan de bovenzijde van het gietsel, maar dit is niet altijd het geval, afhankelijk van het proces en de samenstelling.

 

Besef dat het sieraad handgemaakt is en daarom dus altijd net anders kan zijn dan een ander sieraad.

Elke bestelling wordt met de grootste zorg en liefde voor het DNA sieraad gemaakt en gemonteerd door mijn eigen blote handen.


Het gebruikte materiaal, duurzaam zilver en zilversmeden op Bali
Elk zilveren SoLilly DNA sieraad wordt gemaakt van (925.) sterling zilver, dit is een eerste gehalte zilver, de mooiste en puurste kwaliteit zilver om sieraden mee te verwerken.
Zilver welke duurzaam is verkregen, gerecycled is en met liefde wordt hergebruikt. Deze tot slot in een zilveren dompelbad gaat voor de mooiste licht zilveren glans.Mijn eigen ontworpen collectie
De druppel- en regenboogmaansteen collectie plus de rond grillige collectie heb ik vanuit een eerste schets in 2017 en 2019 zelf ontworpen.

Vervolgens werd hier op ambachtelijke wijze een eerste sample sieraad van gemaakt door zzp edelsmeden op Bali die tussen het gezin en het huishouden door in alle rust vanuit huis mogen werken in eigen atelier (net zoals ik doe).
Na nog wat aanpassingen van het eerste sample sieraad gaf ik mijn blije goedkeuring voor productie van deze twee unieke sieraden collecties en werd er vervolgens een unieke mal gemaakt van elk sieraad.
Vanuit deze mal giet de zilversmid steeds weer honderden sieraden op bestelling voor mij welke geheel met de hand, in de zilversmid zijn/haar eigen atelier wordt vervaardigd en wordt afgewerkt.
Hierna gaat deze zilversmid op zijn eigen fiets vol met mijn hangers naar een atelier waar de sieraden stuk voor stuk achterop worden voorzien van het SoLilly logo, door middel van een laser techniek.
De zilversmid springt daarna weer op zijn fiets en tot slot krijgt het sieraad nog een zilverbad en wordt het sieraad na gepolijst door de zilversmid.

Waarna alle door mij bestelde sieraden vanuit Bali naar Nederland verstuurd worden.
En ik na ontvangst alle sieraden stuk voor stuk controleer en klaar leg voor mijn klanten. 
Waarna ik alle orders sorteer op binnenkomst van het geleverde DNA in eigen bakjes samen met het DNA, voorzien van de klanten hun naam, ordernummer en specifieke wensen.

Tot slot staan alle bakjes netjes in mijn atelier te wachten tot ik de sieraden stuk voor stuk mag vullen met jouw DNA en optionele toevoegingen naar keuze.

Ook vrijwel alle colliers en fournituren waarmee ik werk, van oorslotjes tot aan montage oogjes, worden van duurzaam gerecycled (925.) sterling zilver gemaakt.
Duurzaamheid staat bij mij hoog op de prioriteitenlijst.

De 14k geelgouden Pear en oorstekers zijn van geheel nieuw 14k geelgoud gesmeden.

 

Overige niet-DNA toevoegingen en met bijbehorende risico’s

Parelmoer toevoeging:
Bij deze toevoeging voeg ik een mespuntje 100% pure parelmoer (schaafsel van de binnenkant van de schelp Mother of Pearl) toe aan het DNA-sieraad.
Parelmoer vind ik persoonlijk naast 24k gouddust de mooiste toevoeging aan moedermelk. Omdat parelmoer een hele subtiele, zachte maar vooral vrouwelijke zachte glinstering heeft, welke absoluut niet glitterig oogt, maar heel verfijnd is.

 

Bladgoud (rood of geel) 24k of bladzilver van sterling zilver toevoeging:
Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken om het bladgoud/zilver aan te brengen in jouw sieraad. Dit doe ik op intuïtie en ik kijk wat het mooiste geheel zal zijn in jouw sieraad. Eigen inspraak is hierbij eveneens niet mogelijk, het is een piece of art.
Let erop dat in de Pearl en in de kralen het bladgoud/bladzilver in de melk kan verzinken. Deze toevoeging dus minder zichtbaar zal zijn en meestal niet op de melk blijft liggen zoals bij de hangers/zetkasten wel het geval is. Bij de Pearl en de kralen bestaat de mogelijkheid dat overigens alle toevoegingen kunnen bezinken (dit is nu eenmaal de zwaartekracht).

 

24k Gouddust:
Dit is oprecht één van de mooiste toevoegingen voor moedermelksieraden als je het mij vraagt. Oprechte pure liquid gold.

Ik maak hier gebruik van puur 24k (geel)goudpoeder welke zo sterk in pigmentatie is, dat het jouw melk geheel in 24k goud zal laten vloeien. Gouddust is dus geheel dekkend, dit is totaal anders dan bladgoud.
Ook wanneer je liever gouden sieraden draagt maar het net als ik chique vind om goud en zilver te combineren, is het toevoegen van gouddust een perfecte keuze. Het kan eveneens gecombineerd worden met DNA-art, bij een DNA-art carte blanche (CB) sieraad gebruik ik vrijwel altijd gouddust en/of zilverdust.
Wees niet bang om te combineren. Alle toevoegingen zullen samen een prachtig geheel vormen, daar zorg ik voor.


99,99% zilverdust:
Dit is de Koningin onder het zachte, intense zilver. Zo sterk gepigmenteerd en uniek in het zilvercontrast welke fantastisch is te combineren bij DNA-sieraden. Zilverdust is dus geheel gekkend, dit is totaal anders dan bladzilver. Of je nu een basic DNA-sieraad wenst met enkel zilverdust of het combineert met DNA-art, de dust toevoegingen zijn een oprechte verrijking van jouw DNA-sieraad.

 

Metallic shine per kleur:
Metallic shine zit tussen een kleurpoeder en parelmoer in. Het kleurt jouw sieraad volledig, of semitransparant (bij enkel een blanco sieraad) in een gewenste kleur naar keuze.
Vrijwel alle kleuren zijn mogelijk, je mag mij altijd een kleurenpallet aanleveren van Pinterest bijvoorbeeld waarbij ik meerdere kleuren aan kan houden voor jou, dit is sowieso heel handig bij een DNA-art sieraad met eigen inspraak.

Maar je mag ook een kleur/tint doorgeven aan mij en dan ga ik daarmee aan het werk.

Standaardvoorbeelden van kleuren metallic shine heb ik niet om als voorbeeld te laten zien. Dit omdat dit metallic pigment poeder zo uniek is in samenstelling en door de interactie van de toevoegingen i.c.m. het DNA in een gieting, het mogelijk is dat bijvoorbeeld bij 2 verschillende moedermelksieraden met dezelfde kleur metallic shine, de tinten net anders uit kunnen vallen. Ik wil dus geen vaste kleur verwachtingen scheppen.

Let erop dat je meerdere kleuren metallic shine kan kiezen in een sieraad, ik deze individueel van elkaar zal mengen en zal gieten maar de kleuren ook mooi samen kunnen vloeien. Bij meerdere kleuren dien je wel per kleur een toevoeging aan te klikken en daar zit een meerprijs aan vast. Natuurlijk zal ik te allen tijde altijd vanuit jouw gewenste tint werken, maar hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn, is altijd nog een leuke verrassing. 

Glitter:
Zie hierbij eveneens de bovenstaande uitleg van de metallic shine toevoegingen.
Het enige verschil t.o.v. metallic shine is de vorm en de structuur van de glitters, welke wel echt glitters zijn en niet te vergelijken is met metallic shine.
 Ik maak gebruik van speciale soort glitters welke geschikt zijn voor vermenging met de door mij gebruikte additieven.
 Het zijn glitters met allemaal eenzelfde vorm, fijne glitters in alle kleuren van de regenboog.

Vroeger gebruikte ik verschillende maten en vormen glitters door elkaar, dit is niet meer mogelijk.

Je mag mij de kleur doorgeven en ik zal deze kleur verwerken in jouw sieraad.

Echter dient er wel rekening mee gehouden te worden dat wanneer er bijvoorbeeld voor roze glitters gekozen wordt, er standaard een contrast kleur glitters bij kan zitten (dit is enkel bij lichtere kleuren, zodat de specifieke kleur meer op valt). Je zal dan bij lichtroze bijvoorbeeld zachtgeel gouden glitters door de zachtroze glitters heen verwerkt zien zitten.

 

Ook de hoeveelheid glitters in het uiteindelijke sieraad, verschilt per sieraad. Dit heeft helemaal met het ontluchtingsproces te maken, het ene sieraad kan daarom meer glitters bevatten dan het andere sieraad, ik heb hier absoluut geen invloed op.

Net als bij enkele andere toevoegingen heeft de zwaartekracht ook invloed op de vorming van glitters in een Pearl of kraal, soms zitten de glitters overal in de Pearl of soms alleen geconcentreerd onderin. Ook de afgifte van de kleur glitters verschilt. Indien je bijvoorbeeld roze glitters kiest, dan bestaat de kans dat je de roze kleur pigment overal ziet in de Pearl of kraal. Dit is dus alleen bij sieraden die vanuit een mal worden gegoten zoals de kralen of de Pearl. Alle kleuren glitters bevatten pigmenten en a.d.h.v. jouw samenstelling van (bijvoorbeeld) moedermelk, is het afhankelijk of de afgifte van de kleur van de glitters op andere plekken in het sieraad of overal ook zichtbaar is. Dit hoeft niet zo te zijn! En wees gerust, indien er wel afgifte is, dan is het altijd nog zo dat de glitters zelf hun kleurtoon behouden.

 

Droogbloemen:
Het gebruik van biologisch gekweekte droogbloemen i.c.m. de DNA-sieraden is werkelijk de diamant onder de mogelijke toevoegingen.

In mijn atelier heb ik een grote ladekast met honderden kleine vakjes met allemaal verschillende soorten, maten en kleuren biologisch geteelde, gedroogde bloemen.

Bloemen uit alle werelddelen welke ik stuk voor stuk na ontvangst van mijn speciale adressen in het buitenland, werkelijk één voor één beoordeel en sorteer in mijn ladekast.


Hierbij let ik op de natuurlijke intensiteit van de kleur van de bloem, de vorm en de kwaliteit van het doorlopen droog proces.

Bij de wens van het toevoegen van droogbloem is het absoluut verplicht om en kleur metallic shine OF guoddust/zilverdust en parelmoer (voor in de coating) toe te laten voegen. Dit voor het beste kleurbehoud van de droogbloem. Hierbij adviseer ik alle kleuren behalve de witte metallic shine.

Huodt er dus rekening mee dat je indien je droogbloem wenst, je en metallic shine kleur en parelmoer (dus 4 toevoegingen in totaal) aan dient te klikken. Indien je in plaats van metallic shine puur gouddust of zilverdust kiest, dan ben je metallic shine niet verplicht.

Het is belangrijk om te weten dat ik werk met grotendeels natuur/natuurlijke producten.
Natuurproducten kunnen nooit 100% kleurvast zijn door de invloeden van buitenaf (m.n. zonlicht). 
Droogbloemen zullen soms (iets meer of minder) van hun kleurintensiteit verliezen, of verkleuren naar geel, de toevoeging van metallic shine, gouddust of zilverdust behoudt wel voor 95% zijn kleurintensiteit (door het afkaatsen van zonlicht) en kan daarmee de verkleuring en doorkleuring van bijvoorbeeld droogbloemen ook grotendeels tegen gaan. 100% garantie heb je hierin nooit, het blijft immers een natuurproduct.
Weet jij dat zelfs edelstenen (gemaakt door de natuur) hun kleurintensiteit kunnen verliezen door zonlicht?
 
Denk hierbij ook maar aan jouw meubels en interieur spullen welke kunnen verkleuren door zonlicht. Of een (houten) vloer bijvoorbeeld. Alles verkleurd onder invloed van zonlicht.
En jaren geleden werd er nog geen metallic toegevoegd aan de lak van auto's waardoor een rode auto op den duur altijd verkleurde naar licht oranje bijvoorbeeld.
 Dit is dus een heel normaal verschijnsel, wat nogal eens wordt vergeten, maar het is belangrijk dat het hier nog wordt benoemd.


DNA-Art is in mijn optiek en vanuit mijn ervaring altijd de beste- en mooiste keuze voor het langdurig behoud van jouw DNA-sieraad. Een wit sieraad is kwetsbaarder en kan (sneller) vergelen door de invloeden van buitenaf. Dit is bij complete DNA-Art waarin verschillende kleuren en toevoegingen worden gebruikt niet het geval.

Wanneer je besluit om droogbloemen toe te laten voegen, dan zal dit ten minste 1 droogbloem (naar keuze) zijn, maar indien gewenst kan je ook kiezen voor een "bosje" bloemen. 
Bij droogbloemen maak ik soms ook gebruik van gedroogd blad/bladeren zoals in een echte bos bloemen vaak ook het geval is. Indien je een bosje wenst, graag specifiek benoemen bij jouw order.

Ik heb zoveel bloemen in mijn assotiment dat het niet mogelijk is deze allemaal te determineren, mocht je wel een specifieke bloem zoeken, dan mag je mij de Nederlandse/Engelse naam en de Latijnse naam ervan doorgeven per e-mail. Dan kijk ik in mijn voorraad of ik deze bloem op voorraad heb. Enkele opties van verschillende bloemen (een top 5 bijvoorbeeld), is altijd het fijnste. Dan zit er vrijwel altijd een bloem bij die je mooi vind en wellicht een diepere betekenis voor je heeft.

 

Besef goed dat alle foto’s en filmpjes van de door mij eerder gemaakte DNA-sieraden gelden ter inspiratie en niet als direct voorbeeld van hoe jouw DNA-sieraad eruit zal gaan zien.
Zoals eerder uitgelegd werkt elk DNA anders op de additieven voor het conserveren en het verharden van het DNA naast de overige optionele toevoegingen waar de klant uit kan kiezen. Alle uitleg hierover kan je vinden op deze huidige pagina. Lees dit goed door, de klant is te allen tijde zelf verantwoordelijke zich goed te beseffen dat DNA-sieraden welke door mij gemaakt zijn, stuk voor stuk uniek en bijzonder zijn. Geen enkel sieraad is hetzelfde, ook niet op het blote oog. Hou je dus niet vast aan andere inspiratie foto’s of filmpjes welke ik graag deel met mijn klanten. Geef mij jouw vertrouwen en laat mij jou verrassen.

 

Voor duizenden indirecte voorbeelden en inspiraties van sieraden met bijbehorende opties en mogelijkheden, check mijn Instagram pagina en blader door de hoogtepunten (de gekleurde bolletjes op mijn Instagram feed).
Volg mijn werk op mijn actieve Instagram pagina door op de onderstaande footer te klikken.

 

© 2015 - 2024 SoLilly | sitemap | rss