Wat een DNA sieraad precies is en hoe dit verwerkt wordt tot een sieraad.

 

DNA-sieraden zijn handgemaakte sieraden welke gevuld worden met het DNA van jouw keuze.
Dit is DNA van jou en/of van jouw geliefde.
Hierbij kan je kiezen uit de volgende soorten DNA:

- Moedermelk

- Haarlok(ken) van een mens/dier

- Crematie as van een overleden mens/dier

- Een gevuld restcryo-embryo rietje uit een IVF/ICSI traject. Voor meer informatie over een cryo-embryo sieraad, klik dan hier.

Gecapsuleerde placenta (op een hygiënische wijze professioneel gedroogd, vermalen en gecapsuleerd door een externe professional) of het verwerken van een tand (mens/dier) is ook mogelijk. Deze opties horen niet bij het standaard keuzemenu, neem hiervoor per e-mail contact met mij op.

Bovenstaande soorten menselijk of dierlijk DNA kan ook prima worden gecombineerd in één sieraad.

Door het combineren van DNA en sieraden is het mogelijk om een (dierbaar/emotioneel) verhaal te vertalen in een sieraad welke dichtbij op de huid bij je gedragen kan worden. Als een koester of herinneringssieraad.

 


Als voorbeeld een moedermelksieraad…

De periode na de geboorte van een baby is de meest intense, intieme, liefdevolle en bijzondere periode in het leven van een moeder/vader. Sommige moeders kiezen voor het geven van borstvoeding (liquid gold) aan haar baby. En of deze borstvoeding periode nou lang of kort mag duren, het is in ieder geval een periode om nooit te vergeten, wat jullie verhaal ook moge zijn. Naast het vullen van het maagje van jouw kindje, is het geven van borstvoeding namelijk veel meer dan dat. 

 


Deze bijzondere en liefdevolle herinnering kan nu levenslang op een tastbare manier worden vertaald in een moedermelksieraad. Een sieraad gemaakt van moeders eigen moedermelk.
Veel mannen geven een moedermelksieraad als "baargoud" aan hun geliefde na de bevalling.
 


Daarnaast vertelt dit unieke sieraad jullie verhaal, de start van een nieuw leven, het liefdevol verbinden van DNA.

Ook is het mogelijk om haarlok van jouw kind(eren) te laten verwerken in een DNA-sieraad. Bijvoorbeeld wanneer je geen borstvoeding hebt gegeven, geen melk meer hebt, of een andere reden. 
Want veelal wordt het eerste haarlokje van een baby/kindje bij de allereerste kappersbeurt bewaard door de ouder(s) in een doosje of in een plakboek.

Hoe prachtig is het om het (eerste) haarlokje van jouw kind(eren) ook levenslang bij je te kunnen dragen, als herinnering en koestering aan een bepaalde periode/leeftijd of gebeurtenis, of als toekomstig kado te bewaren voor als jullie kind volwassen is en deze dan te schenken aan hem/haar.

Natuurlijk kan je ook moedermelk combineren met haarlok of met ander DNA. De keuze is reuze en de mogelijkheden zijn bijna oneindig…

Maar ook een haarlok van een levend of gestorven menselijke of dierlijke geliefde kan ik speciaal voor jou verwerken in een sieraad naar keuze. Haarlok of as na een crematie bijvoorbeeld.
Voor mij maakt het geen verschil in de verwerking en conservering of het DNA van een mens of dier is.

Je kan ervoor kiezen om DNA wel- of niet herkenbaar te laten verwerken of het (letterlijk) te laten “verbloemen” in een DNA-art sieraad. Een uniek stukje miniatuur kunst.

Elk DNA sieraad heeft een verhaal en het is voor mij een liefdevolle eer dat ik jullie emotionele verhalen mag vertalen in een door mijzelf handgemaakt DNA-sieraad. Geheel voor jou alleen. Want elk DNA is uniek, elk deel DNA is specifiek en zo is er nooit één hetzelfde.

 


De verwerking van moedermelk tot een moedermelksieraad.

Moedermelk bestaat uit heel veel unieke, natuurlijke stoffen welke feitelijk zijn bedoeld voor consumering; het drinken van moeders melk door baby/kind.

Door een door mijzelf ontwikkelde unieke verhardings- en conserveer techniek kan ik de moedermelk verwerken tot een daadwerkelijk DNA sieraad.


Moedermelk welke aangeleverd wordt bij mij hoeft enkel nog geconserveerd- en niet geconsumeerd te worden. 
Moedermelk van een klant welke door mij ontvangen wordt, is luchtdicht verpakt (dankzij de door mij aangeleverde verzendkit), zodat er geen bacteriegroei mogelijk is, als klant hoef jij je dus geen zorgen te maken dat de moedermelk niet houdbaar meer zou zijn.
 Wat het vervolgens voor mij mogelijk maakt om te starten met de door mijzelf ontwikkelde conserveringsmethode op de moedermelk.

 


De additieven welke ik gebruik voor de conservering van de moedermelk zijn uniek. Ik durf met alle zekerheid te stellen dat nergens anders ter wereld deze conserveringstechniek toegepast wordt voor het conserveren van moedermelk.
Aldaar ik net als een sterren chef-kok nooit mijn ingrediënten prijs zal geven, kan ik je wel garanderen dat ik werk met natuurlijke additieven. Waaronder ook een wit additief welke door de indirecte werking (het in contact komen) met een moedermelksieraad ook in eerste instantie wit zal kleuren.

Hiermee vertel ik dat de al het wit wat je ziet in een moedermelksieraad per definitie niet direct zichtbare moedermelk is. Enkel bij bepaalde natuurlijk chemische reacties van de moedermelk op de conservering kan er een “zweem” moedermelk zichtbaar zijn in een sieraad. Het is dus niet zo dat je bij een wit moedermelksieraad overal alleen maar moedermelk ziet. Want dat is simpelweg onmogelijk, laat je dit ook oprecht door niemand wijs maken. In verhouding wordt er heel weinig moedermelk gebruikt voor het verwerken van een moedermelksieraad, wat het sieraad overigens niet te niet zal doen, want het feit blijft dat er wel degelijk moedermelk verwerkt zit in het sieraad, wel of niet zichtbaar met het blote oog.


 Mocht je wel met het blote oog jouw moedermelk willen onderscheiden van de rest van de inhoud van jouw moedermelksteen, dan is het mogelijk om een meer geconcentreerdere hoeveelheid moedermelk door mij te laten vermengen in de formule van overige additieven i.c.m. een specifieke metallic shine kleur naar keuze of puur 24k goudpoeder (liquid gold) of 99,99% zilverpoeder (dust). Waarna ik dit mengsel injecteer in de basis gieting van jouw moedermelksieraad.
Deze optie is niet standaard, ik pas deze door mijzelf ontwikkelde unieke methode wel geregeld toe bij de DNA-Art sieraden welke ik carte blanche mag maken. 
Mocht je DNA-art wensen in jouw sieraad, mail mij dan over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.
Mocht je meer toevoegingen wensen te combineren en vind je vrijwel al mijn DNA-art werk mooi? Dan is het voordeliger en wellicht raadzamer om een DNA-art sieraad CB of met gedeeltelijke eigen inspraak te bestellen bij mij.

Het conserveren van moedermelk hangt aan een door mijzelf ontwikkelde formule vast. Hier is niet vanaf te wijken. Enkel met mijn conserveringsformule/methode kan ik elke klant met 100% zekerheid garanderen dat jouw moedermelk daadwerkelijk levenslang geconserveerd zal blijven en geneutraliseerd is van mogelijke bacteriën. Met alle zekerheid kan ik hierbij stellen dat het onmogelijk is dat het sieraad in welke vorm dan ook kan gaan schimmelen/rotten door de toegevoegde moedermelk.

Deze formule heb ik in 2015 (in een onderzoek samen met een gepensioneerd scheikundig professor van de L.U.) ontdekt waarna ik sinds 2016 officieel moedermelksieraden maak voor mijn klanten.
Inmiddels mag ik met trots vertellen dat ik sinds 2016 tienduizenden moedermelksieraden met mijn eigen handen heb mogen vervaardigen.

 Het is je belangrijk om te beseffen dan het verwerken van moedermelk in een sieraad niet zo makkelijk is als je zomaar zou denken. 
Want wanneer moedermelk niet op de juiste manier geneutraliseerd en geconserveerd wordt, dan zal er gegarandeerd binnenin het sieraad zichtbaar of onzichtbaar een rottingsproces plaats vinden. Vaak niet te zien met het blote oog, maar wel met een professionele microscoop.

Het simpelweg vermengen van moedermelk met epoxy is absoluut geen professionele conservering van moedermelk!
Ben je dus als potentiële klant goed bewust waar- en door wie je jouw kostbare liquid gold laat verwerken.

Sinds 2015 investeer ik in constante productverbetering. Mijn formule groeit met de markt mee waarin het behoud van kwaliteit voorop staat.

 


Het maken van een moedermelksieraad is een arbeidsintensief en tijdrovend proces. Laat je hierin niet afschrikken, want je bent hierbij verzekerd van een kwalitatief goed product.

Na de neutralisatie en het toevoegen van de conservering additieven, wordt het sieraad opgebouwd in hele dunne laagjes geconserveerde moedermelk in combinatie met een verhardingsvloeistof. 
Elk moedermelksieraad bestaat uit minimaal 4 opgebouwde lagen. Soms zelfs wel 8 lagen op elkaar. En tussen elke laag is een droogperiode, deze droogperiode is oprecht van levensbelang voor jouw sieraad. Pas na het volledig uitharden van de vorige gegoten laag wordt de nieuwe laag aangebracht. Zo bouw ik langzaam en zorgvuldig jouw intieme moedermelksieraad op.
Bovenop komt een beschermende coating van bestendig en kwalitatief uitstekende kras vaste epoxy
.

Dit bovenstaande maakt dat de basis van de sieraden waarin het DNA verwerkt wordt, handwerk betreft en alle afmetingen daarom indicatief zijn, je hierbij rekening dient te houden met een marge afwijking in formaat tot maximaal 15%.

Bij het dragen van jouw SoLilly one of a kind moedermelksieraad ben jij als klant absoluut verzekerd van een prachtig, duurzaam en kwalitatief goed gemaakt sieraad welke een leven lang mee kan gaan.
Niemand zal zien dat jouw sieraad is gemaakt van jouw eigen moedermelk. Het ziet er ooglijk uit als het idee van een edelsteen
Ook wanneer je ervoor kiest om voor DNA-art te gaan, zal niemand zien dat er moedermelk is verwerkt in jouw sieraad. Tenzij je het zelf in alle trots vertelt… 

 

Het is tot slot belangrijk om te weten dat ik moedermelk krijg aangeleverd in vaak verschillende kleuren. Zoals roze melk, gele melk, oranje melk, rode melk, paarse of iets wat groene melk. Dit is niet vies, dit heeft te maken met de huidige samenstelling van de moedermelk. Dit kan komen doordat moeder/kind een virus onder de leden heeft, of moeder bepaalde medicijnen slikt. Ook bepaalde specerijen in voeding kan ervoor zorgen dat moedermelk anders van kleur kan zijn. Of wanneer moeder/kind bijvoorbeeld last heeft van spruw of tepel aandoeningen waarbij wat bloed vrijkomt. 
Dit is voor mij heel normaal. Laat je niet afschrikken door deze melk niet naar mij op te sturen. Paarse moedermelk wordt echt geen paars moedermelksieraad. Moedermelk kan wel in de moedermelksteen in de loop der tijd iets bij kleuren naar cremékleur (door de oorspronkelijke chemische samenstelling van de melk), maar dit staat los van de aangeleverde kleur melk zelf.
Je mag mij alle soorten moedermelk opsturen, van colostrum tot waterige of juist romige melk tot melk wat al 30 jaar goed bewaard is gebleven in de vriezer.

Mijn werkzaamheden zijn heel gedetailleerd, bestaat uit precisiewerk en uit veel passie en liefde voor mijn vak.


 

De verwerking van haarlok en crematie as tot een sieraad.
Wanneer ik haarlok en/of crematie as van mens of dier mag verwerken in een sieraad, werk ik eveneens in verschillende opgebouwde lagen DNA op elkaar (overigens wel afhankelijk van het soort aangeleverde DNA). Dit zorgt voor een kwalitatief sterk sieraad omdat de verschillende opgebouwde lagen uiteindelijk een meer stevige verbinding geeft voor het daadwerkelijke sieraad t.o.v. dat je het sieraad in één gieting maakt.

 

Haarlok heeft een eigen karakter, elk haartje van een mens of dier heeft een eigen structuur, een eigen groeivorm. Dit maakt dat geen enkel haartje hetzelfde is, laat staat een aangeleverde haarlok waar ik mee mag gaan werken voor een klant.

Haarlok laat ik “zijn” zoals het karakter laat zien. Dat wil zeggen, dat ik geen bewuste vorming uitoefen op de uiteindelijke look van de toegevoegde haarlok in de gieting.

Zie het als een haarlokje in een glas water, deze kan ook een eigen “weg bewandelen”. Veelal blijft een gebundeld lokje wel bij elkaar maar het kan ook uitwaaieren of zelfs bezinken in een gieting van een Pearl of kraal.

 

Bij deze toevoeging worden er één of meerdere gewenste haarlokjes toegevoegd aan het gekozen DNA zoals bijvoorbeeld crematie as of moedermelk.
Ook kan er gekozen worden voor enkel een haarlok sieraad, waar geen ander DNA zoals moedermelk aan toegevoegd wordt.

 

Bij het maken van een haarlok sieraad of het toevoegen van haarlok aan een ander DNA-sieraad, zal het haar zoveel mogelijk in een sierlijke vorm worden aangebracht in het sieraad. 
Echter heb ik hierna geen bewuste inspraak over de uiteindelijke vorming en de positie van de haarlok in het sieraad.

Weet dat ik vrijwel elke haarlok bij knip waar nodig en ik een bepaalde hoeveelheid van een pluk haar gebruik, ik heb mijn eigen stijl, ik heb immers een kunstenaars vak en zo zal ik jouw sieraad ook creëren.
 Het is dus niet mogelijk om aan te geven hoe je een haarlok gewenst wilt zien in een sieraad, of dat ik bijvoorbeeld een specifiek gewenste letter zou willen vormen van de haarlok. 
Dit is niet mijn stijl, ik kies er bewust voor om haarlok zo natuurlijk mogelijk te laten “zijn” en persoonlijk vind ik dit soort specifieke wensen tot de vorming van haarlok niet mooi en sta ik er niet achter om deze specifieke wens van de klant na te streven.

We konden vroeger natuurlijk ook niet aan een Vincent van Gogh vragen om een Piet Mondriaan te schilderen, toch? 
Zo werkt dat ook binnen mijn vak.


Ik wens uiteindelijk in alle voldane trots jouw prachtige sieraad met de post op kunnen sturen in afwachting op jouw (hopelijk) dolblije en/of positief geëmotioneerde feedback.


Het toevoegen van meerdere haarlokken is bij enkel grotere sieraden mogelijk tot een maximaal aantal van 4 verschillende haarlokken.
 Let hierbij goed op alle randvoorwaarden binnen het meerkeuzemenu.

Indien een klant een vrij dikke haarlok pluk aanlevert bij mij, wil het overigens niet zeggen dat er een dikkere pluk haar verwerkt zal worden, hierbij ben ik tevens afhankelijk van het structuur en eigen vorming van het haar zelf. 

Bij kleine dons- en babyharen of konijnen fluffy pluis haar is het lastiger om deze goed en op een natuurlijke manier in een sieraad te leggen. Belangrijk is het daarom dat je er dan wel rekening mee dient te houden dat deze haartjes uiteindelijk kunnen gaan "zwerven".

Ouder grijs/wit haar of bijvoorbeeld paarden haar is onmogelijk om echt sierlijk te vormen. Dit zal altijd een rechte haarpluk blijven in een sieraad.


Mijn overtuiging na alle jaren dat ik dit dankbare werk mag doen, is dat het karakter van het mens of dier achter de betreffende haarlok, weerspiegeld wordt in de uiteindelijke vorming van het sieraad.

Heel blond of wit/grijs haar kan ook vrijwel niet zichtbaar zijn.
Mijn inzicht hierbij is dat het feitelijk niet enorm van belang hoeft te zijn of je het haarlokje wel- of niet ziet. Het gaat om de intentie van jouw DNA-sieraad, het verhaal erachter, de liefde voor het menselijke of dierlijke wezen achter de haarlok.

Hoe haarlok zich vormt, of dat je haarlok als een bepaalde manier graag gevormd wenst te zien, kan ik je nooit toezeggen, mijn verzoek aan jou is dan ook om dit ook niet van mij te verwachten. Het is voor mij net zo’n verassing als voor jou.
Ook is het mogelijk dat de haarlok donkerder kleurt in de gieting dan de werkelijke droge haar kleur. Net zoals wanneer haar nat wordt door water, het donkerder oogt als het nat is, zo blijft die kleur ook in de gieting. Een heel normaal natuurlijk chemisch proces.

Crematie as kan ook verschillende kleuren hebben, van wit, naar licht- of donkergrijs, antraciet, gemeleerd of helemaal zwart. Met hele fijne korrels, zichtbare bot stukjes, as poeder of kleuren/materialen welke mee de kist/mand in is gegaan bij de crematie.

Indien je verzekerd wilt zijn dat je geen zichtbaar crematie as wilt zien in het sieraad, laat dan een antraciet of zwarte metallic shine als optionele toevoeging, toevoegen aan jouw DNA sieraad.

 

© 2015 - 2024 SoLilly | sitemap | rss