"Creativiteit zit in mijn genen, als kind zijnde was ik altijd al creatief met mijn handen bezig. En nu zoveel jaar later is deze creativiteit uitgegroeid tot een bruisend en sprankelend sieradenlabel."
 

 

Mijn naam is Nikita Boelens, geboren in 1986, geboren en getogen in Papendrecht waar ik samen met mijn liefdevolle gezin woon. 

Ik ben werkzaam als DNA artiest en sieraad designer, ofwel ik ben hèt gezicht achter het sieradenlabel SoLilly.

Ik ben een creatieve duizendpoot waarbij ik sinds 2005 actief ben met het vervaardigen van unieke, handgemaakte en gepersonaliseerde DNA en edelsteen sieraden.

In 2015 heb ik mijn start gemaakt tot het ontwikkelen van een eigen ontworpen, unieke sieradenlijn waarbij het maken van DNA sieraden centraal staat.

Mijn doel is het maken van sieraden met een verhaal. Want achter vrijwel elk gepersonaliseerd sieraad zit een verhaal en het is mijn taak om dit persoonlijke verhaal te weerspiegelen in een uniek en handgemaakt sieraad voor de klant.

Naast mijn werk als DNA artiest/designer, ben ik de moeder van Lilly-Ann (2013) en Jill (2015) .

Werkelijk elk sieraad welke te vinden is op de webshop van SoLilly is door mijzelf ontworpen en handgemaakt. Ik maak gebruik van de mooiste, meest pure, natuurlijke en de allerbeste kwaliteit materialen.

Bij het ontwikkelen van deze sieradenlijnen laat ik mij voornamelijk inspireren door mijn eigen kinderen. SoLilly heeft  dan ook een bijzonder verhaal, het verhaal waarmee SoLilly werd geboren en uit is gegroeid tot een succesvol sieradenlabel.


De naam van SoLilly is geïnspireerd door de roepnaam van onze oudste dochter Lilly-Ann, SoLilly heb ik namelijk opgericht tijdens mijn zwangerschap van de tweeling, zij waren mijn grootste inspiratiebron.

Ik bleek twee jaar later na de geboorde van Lilly-Ann, zwanger te zijn van een tweeling. Helaas bleek één van de twee ongeboren kindjes niet levensvatbaar en ben ik haar tijdens deze zwangerschap verloren. Jill bleek wel sterk genoeg te zijn en kon rustig haar tijd nemen om veilig te volgroeien in mijn buik.
Tot het moment dat ik beviel van Jill, mijn partner en ik zagen direct dat Jill “anders” was, andere oogjes en voetjes had. Mijn partner zag direct dat Jill een chromosoompje extra heeft, Jill heeft het syndroom van Down.

De diagnose is een klap in je gezicht en kost je in één keer tien jaar van je leven, maar daarna krijg je twintig jaar
van haar terug.

Véle ziekenhuisopnames met Jill later en een hoofd vol met zorgen met een hart dat overstroomde van liefde, besloot Jill nadat ze inmiddels al 7 weken jong was, om alsnog bij mij uit de borst te drinken.
Volgens de artsen een wonder, want feitelijk had Jill dit niet gekund met haar ademhalingsproblematiek en lage spierspanning door het syndroom van Down en ik, die het syndroom van Raynauds (vaatvernauwingskramp) had, zou het live voeden onmogelijk maken.

Maar niets bleek minder waar, Jill was- en is een wonderkind dat elke medici en omgeving al vanaf haar geboorte versteld doet staan.
   
Ik heb Jill uiteindelijk 4,5 jaar borstvoeding mogen geven, Jill heeft op 31-12-2019 haar laatste slokje moedermelk bij mij gedronken.  We hebben lange jaren samen mogen genieten van deze kostbare momenten, heb is mijn medicijn geweest toen ik in 2015 t/m 2017 psychisch ziek was rondom de geboorte van Jill en de heftige ziekenhuisopnames van Jill, de intense zorgen die wij hadden als gezin. 
H
et langdurig geven van borstvoeding/moedermelk naast Jill haar reguliere voedingspatroon heeft Jill in alle opzichten intens geholpen, van een betere weerstand  tot aan een natuurlijk slaapmiddel ;) voor moeder en kind, een natuurlijk medicijn bij virussen en ziekten en de meest fijne troost die je kan aanbieden bij een verdrietig kindje.
Ik ben- en blijf altijd een groot voorstander van het geven van borstvoeding/moedermelk maar weet dat ik als kind ook groot ben geworden met flesjes kunst(koe)melk.
Met alle kennis die ik binnen de borstvoedingswereld (in combinatie met mijn beroep) heb opgedaan naast het zelf een jaar lang fulltime kolven bij onze oudste (gerelacteerd zelfs) tot aan het 4,5 jaar lang voeden van Jill met alle denkbare bijkomstigheden, hoop ik ooit nog iets te mogen doen, het schrijven van een boek over ons verhaal en het geven van borstvoeding hoop ik ooit nog te mogen schrijven.

Dit bijzondere verhaal is een exacte weerspiegeling van de DNA sieradenlijn van SoLilly, met name de
SoLilly moedermelksieradenlijn.

Dit verhaal wilde ik, direct nadat ik Jill voor de eerste keer mocht voeden, vertalen in een sieraad. Een sieraad waarin moedermelk is verwerkt.
Het heeft mij maanden lang gekost om het juiste recept te vinden om moedermelk te verwerken in een sieraad. En uiteindelijk is het gelukt om een sieraad met moeders eigen melk te maken voor altijd, een sieraad met een moeder- en kind verhaal, de weerspiegeling van hun intieme en emotionele periode samen.

Deze sieradenlijn welke ik in begin van 2016 heb gelanceerd, werd direct opgepakt door de televisie, kranten, radio, magazines, online magazines en blogs. SoLilly en ons verhaal ging viraal, mijn droom werd werkelijkheid, het succes van SoLilly werd toen ècht geboren, de bekroning op onze heftige, intense, emotionele maar zó liefdevolle periode, weerspiegeld in mijn succesvolle sieradenlabel. Wat ben ik dankbaar.
 

De look van mijn atelier en webshop is geïnspireerd op Jill haar babykamer en de sterren die overal binnen de SoLilly webshop, verpakkingsmateriaal en in mijn atelier subtiel aanwezig zijn, symboliseren Jill haar sterrenzusje, dit maakt voor mij, de cirkel rond.

Al snel bleek mijn kleine, vertrouwde atelier aan huis te klein voor al het werk dat er op mij lag te wachten. Daarom ben ik in maart 2017 verhuist naar een groot atelier in Alblasserdam, maar ook deze bleek op den duur toch te klein voor mijn groeiende en bloeiende bedrijf, plus daarnaast wenste ik een betere privé en werk balans (zeker i.c.m. de zorg voor Jill), waardoor we destijds besloten een nieuwbouwhuis te kopen waar ik een gehele woonlaag tot mijn beschikking zou krijgen voor mijn SoLilly atelier. Hier woon en werk ik inmiddels sinds de zomer van 2021 samen met ons gezin.

Ik ben nu gezegend met een heerlijk ruim en inspirerend atelier waar ik mijn creatieve ideeën de vrije loop kan laten gaan en ik gestructureerd en secuur mijn werkzaamheden kan uitvoeren. Mijn atelier voelt als een warme mantel om mij heen. Een plek waar ik dagelijks word vergezeld door mijn twee Toypoedels Frankie en Sientje en waar onze twee kinderen in- en uit kunnen lopen om bij mij te kunnen zijn wanneer zij dit wensen. Dit voelt als rijkdom.

Dit was mijn atelier in Alblasserdam waar ik vanaf 2017 tot en met 2021 fijn heb mogen werken, nieuwe foto's van het huidige atelier volgen spoedig.

De verhalen achter de sieraden ontroeren mij met regelmaat.

Ik ben sinds Jill haar geboorte een emotioneel weekdier geworden, dat maakt mijn werk zo mooi en zo puur. Het geeft niets als ik een traan laat wanneer ik een DNA sieraad aan het maken ben waarvan de melk die ik conserveer voor het sieraad eigenlijk voor het overleden kindje bestemd was en ik het haarlokje van dit sterrenkindje zo sierlijk mogelijk probeer te vormen in dit moedermelksieraad, zodat mama haar kindje toch voor altijd nog op haar huid bij haar mag dragen. Er zit gevoel in mijn werk en dat raakt mij keer op keer, dat maakt mijn werk ook zo dierbaar.

Ik weet ook als geen ander hoe dierbaar en kostbaar het moederschap is, het mogen voeden van je kindje, het fulltime moeten kolven, het verlies van een dierbare, mens of dier. Dat intense moment dat hoort bij het "ja" woord en ik de bloemen of een stukje van jouw bruidsjurk mag verwerken in een kraal, hoe trots je als moeder bent wanneer jouw kindje zijn of haar tanden wisselt, dit ook vereeuwigd  kan worden, je het sieraad generaties lang door kan geven. Hoe fijn het is wanneer je deze dierbare  herinneringen op je huid bij je mag dragen, deze dan altijd verbonden zijn met jou.

Vrijwel dagelijks ontvang ik brieven en mailtjes van klanten die, hun vaak emotionele verhaal met mij willen delen. Dit resulteerde in een grote doos vol met handgeschreven brieven en kaarten welke ik in mijn atelier aan een wand op heb opgehangen, voor mijzelf, om mij dagelijks te doen herinneren hoe dierbaar mijn werk mag zijn, het vertalen van al die verhalen in prachtige, door mijzelf handgemaakte sieraden.


SoLilly is naast mijn liefdevolle gezin, mijn derde kindje.​

Mijn bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een meer dan een fulltime baan. Inmiddels heb ik sinds 2015 al meer dan 16000 (zestienduizend) sieraden mogen maken voor klanten van over de hele wereld, bestellingen vanuit de USA, Australië tot aan Ibiza.
Mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige in de verslavingszorg heb ik in 2016 definitief achter mij kunnen laten om mijn droom verder te doen verwezelijken, om te doen wat ik naast mijn gezin het allerliefste doe, mijn werk. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken, dit maakt dat ik dagelijks met zoveel plezier en positiviteit mijn atelier binnen stap.

 

Ik bedenk een ontwerp en mijn handen schetsen en maken het sieraad dat ik voor ogen heb.

Ik vervaardig elk sieraad zelf met de hand en dit wil ik te allen tijde zelf ook blijven doen.
De kracht van mijn werk zit hem in de persoonlijke touch in elk sieraad. Daar ik overtuigd ben dat wanneer een sieraad met liefde en toewijding is gemaakt, dit absoluut terug te zien is in het uiteindelijke resultaat van het sieraad.

Het vak heb ik mijzelf eigen gemaakt, mijzelf aangeleerd, met jarenlange ervaring en mijn eigen handen die exact het sieraad doen maken als dat ik voor ogen had. De (925.) zilveren sieraden die gebruikt worden voor de DNA lijn, schets ik zelf eerst uit op papier tot ik tevreden ben over het eerste ontwerp, hierna laat ik deze lijn in Bali produceren (onder geweldige arbeidsomstandigheden), waarna ik het sieraad mag vullen met het DNA welke de klant mij aan levert.

De klanten die een sieraad bij mij bestellen zijn op zoek naar een uniek en handgemaakt sieraad welke tijdloos is en waarmee zij even terug in de tijd kunnen gaan om het verhaal achter het sieraad te kunnen herbeleven, dit verhaal door te kunnen vertellen op de andere generatie en om deze verhalen te kunnen koesteren, voor altijd.


 

 

 

 

Fotocredits: Schots en Scheef fotografie

 

© 2015 - 2024 SoLilly | sitemap | rss